Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου ''οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας '', του λιαν αγαπητού Χρήστου Σιάσου, στην πόλη του Αγρινίου


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Τριτέκνων Αιτωλοακαρνανίας η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Χρήστου Σιάσου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ».
Η εκδήλωση άρχισε με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιατρό Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου Κώστα Γαλανόπουλο. Ακολούθησε ομιλία από την Θεολόγο Καθηγήτρια Δέσποινα Γεωργιάδη – Αλεξοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο του βιβλίου στη συνεργασία της με τον κ. Χρήστο Σιάσο. Το λόγο έλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Παλιούρας ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Συγγραφέα για την καταγραφή όλων των Αγίων του Νομού μας σε ένα βιβλίο και μίλησε για τον κάθε Άγιο ξεχωριστά.
Είπε ακόμα ότι το πολυτελές αυτό βιβλίο το προλογίζουν σπουδαίοι άνθρωποι της Εκκλησίας. Το βήμα στη συνέχεια δόθηκε στον Χρήστο Σιάσο ο οποίος είπε, ότι η εργασία του αυτή κράτησε αρκετά χρόνια, περπάτησε όλους τους τόπους που έζησαν και μαρτύρησαν οι Άγιες αυτές μορφές. Είναι μια πράξη καταγραφής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας του τόπου που γεννήθηκε, μια πράξη αγάπης και αντίδωρο φιλίας προς κάθε συμπολίτη του.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος συνεχάρη τον Χρήστο Σιάσο για το έργο του αυτό και τόνισε ότι είχε τη δυνατότητα προσεγγίσεως και γνωριμίας με τους τοπικούς Αγίους μας και με γλαφυρό και ευχάριστο τρόπο φέρει μπροστά μας κάθε ένα Άγιό μας. Τον επαινώ και τον συγχαίρω. Όλοι εμείς θα πρέπει να γνωρίσουμε τους Αγίους μας και η γνωριμία μαζί τους θα μας διδάξει, θα μας παρακινήσει για να αρχίσουμε ένα γνήσιο πνευματικό αγώνα, ωφέλιμο και σωτήριο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Ιερείς της Μητροπόλεως μας, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Βαινάς, η Πολιτευτής Έλενα Μάτζου-Κουτρολού, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Αγρινίου, Πρόεδροι και μέλη Φορέων και Συλλόγων, Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, φίλοι του Χρήστου Σιάσου και πολύς κόσμος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου