Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, θα εορταστεί φέτος ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Χριστοφόρος, πολιούχος της πόλεως του Αγρινίου


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου θα εορτασθεί ο Πολιούχος του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρας Άγιος Χριστόφορος.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Αρχιεπίσκοπος θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Αγρινίου τη Δευτέρα 12.00 μ.μ.Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Δευτέρα με την πανηγυρική θεία Λειτουργία.
Την Κυριακή 8/05/2011 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και συγχοροσταντούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Την επομένη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Την ίδια μέρα στο Δημαρχείο Αγρινίου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ως Επιτίμου Δημότη Αγρινίου.Τέλος το απόγευμα θα γίνει η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και του οικέιου Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Πηγή:Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου