Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η Γραμματικού Αιτωλ/νίας γιόρτασε τον πολιούχο της Απόστολο Φίλιππο

Mε μεγάλη κατάνυξη και κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το διήμερο του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου και της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2010, η Γραμματικού Αιτωλοακαρνανίας γιόρτασε τον πολιούχο της, προστάτη της και έφορό της Απόστολο Φίλιππο.Πλήθος κόσμου συνέρευσε από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου για να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και να προσκυνήσει το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου που παρατέθηκε προς προσκύνηση των ευλαβών προσκυνητών.

Πιό συγκεκριμένα
Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας και Θείου κυρύγματος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π Αγαθάγγελο Κόκλα, διευθυντή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ιεροκύρηκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Οι ιερείς που συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν:

π Ιωάννης Μυζήθρας, Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας
αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργιάδης, εφημέριος Καμαρούλας
π Χριστόφορος Γιολδάσης, Εφημέριος Κ Ζευγαρακίου
π Ηλίας Μανδρούκας , εφημέριος Κ Κερασόβου
π Θεμιστοκλής Σωτηρόπουλος, εφημέριος Ματαράγκας
π Αναστάσιος Αυγέρης, εφημέριος Κλεισορρευμάτων
π Απόστολος Ψαρράς, εφημέριος Τριχωνίου
π Χριστόφορος Αγγελής, εφημέριος Γαβαλούς
π Νεκταριος Παλιούρας, εφημέριος Καινουρίου Αγρινίου
π Σπυρίδων Μαμασούλας, εφημέριος Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου
π Νεκτάριος Καττής, εφημέριος Μεσαρίστης
π Αναστάσιος Σπυρόπουλος, εφημέριος Κυψέλης Αγρινίου
π Ευαγγελος Παναγιωτόπουλος, εφημέριος Σιταραλώνων Θέρμου
π Κων/νος Μακρυγιάννης, εφημέριος Κεφαλοβρύσου Μεσολογγίου
π Αλέξανδρος Παπανικολάου, εφημέριος Δαφνιά Μακρυνείας
π Γεώργιος Καλλακανίδας, συντ/χος ιερέας
π Ευάγγελος Σπυρόπουλος, συντ/χος ιερέας και
π Σπυρίδων Ιωάννου, οικείος εφημέριος Ιερού Ναου Αποστ Φιλίππου Γραμματικούς

Το πρωί της Κυριακής εν μέσω ενός κατακλυσμένου από κόσμο Ναό, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑ, όπου και τελέσθηκε και η εις πρεσβύτερο χειροτονία του π Κοσμά Τσόυνη. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, μίλησε πατρικά στον νεοχειροτονούμενο ιερέα, για το μέγα θαύμα που επιτελεί ο Ιερέας μέσω της Ιεροσύνης καθώς επίσης και του απήφθυνε πατρικούς λόγους και οδηγίες ώστε να οδηγεί τον λαό του Θεού κοντά στην Εκκλησία μας και στα Αγιαστικά Μυστήριά της.
Εν συνεχεία μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μοίρασε στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου από ένα δώρο-ευλογία, έναν ψηφιακό δίσκο dvd που περιείχε ανάλυση της Θείας Λειτουργίας και τους συμβολισμούς της, έκδοση του Ιερού Ναου Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αιτωλ/νίας, παραγωγή του κ Ανδρέα Καρίβαλη υπευθύνου Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Ο Ποιμενάρχης μας μίλησε με πατρικές νουθεσίες στα παιδιά του Κατηχητικού και είχε έναν εποικοδομητικό διάλογο με αυτά.

Το απόγευμα της Κυριακής τελεσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Φιλίππου από τον εφημέριο του Ναού π Σπυρίδωνα Ιωάννου
Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας έτη πολλά και ευλογημένα 

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τα αναγραφόμενα  












Αξίζει να σημειωθεί οτι η Θεία Λειτουργία, αναμεταδώθηκε ζωντανά από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως στους 106.3 fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου