Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ ΚΟΣΜΑ προς τους μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Εν Ιερά Πολέι Μεσολογγίου 2α Σεπτεμβρίου 2010

Αγαπητά μου παιδιά,
      Μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού και πάλι βρίσκεσθε στο ζεστό, φιλόξενο και ωφέλιμο χώρο του σχολείου σας.
       Οι σεβαστοί σας εκπαιδευτικοί σας περιμένουν με στοργή και αγάπη, έτοιμοι να σας προσφέρουν με πολλές θυσίες τις ποικίλες και ωφέλιμες γνώσεις τους, τη σοφή εμπειρία τους, την πατρική τους βοήθεια. Τους επαινούμε, τους ευγνωμονούμε και προσευχόμαστε για όλους.
      Και σείς πρόθυμοι με ανοικτές και ολόθερμες τις νεανικές καρδιές σας, εισέρχεσθε από σήμερα στο στίβο της εφετινής σχολικής χρονιάς, για να αγωνισθείτε, να πλουτίστε τις γνώσεις σας, να φέρετε πρόοδο σε κάθε πτυχή της ζωής σας.
    Ως Μητροπολίτης και πνευματικός σας πατέρας, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας είμαι κοντά σας. Σας νοιώθω, σας καμαρώνω και χαίρομαι για το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό σας.
    Προσέυχομαι να σας χαρίζει ο Κυριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, ο αιώνιος και μόνος αλάθητος οδηγός της νεότητος, υγεία, φωτισμό, ενίσχυση και πλουσία τη χάρι Του, για να μελετάτε κι εφέτος με προσοχή, με συνέπεια, να έχετε αρίστη απόδοση και επιτυχία στον αγώνα της επιστημονικής σας καταρτίσεως.
    Θέλω όμως να σας πω ειλικρινά και να διακηρύξω υπεύθυνα ότι η επιτυχία σας και η αληθινή πρόοδός σας, θα είναι γεγονός αν παράλληλα με τη γραμματική, την εγκυκλοπαιδική σας μόρφωση, προχωρήσετε και εφέτος και στη μόρφωση της ψυχής σας, του εσωτερικού ανθρώπου, αφήνοντάς το Φως του Χριστού να φωτίσει τη νεανική ψυχή σας.
Μην αμελήσετε ! Καιρός να μιλήσει ο Χριστός στην καρδιά κάθε νέου, κάθε νέας, κάθε παιδιού. Μόνο έτσι, θα αξιοποιήσετε τη σπουδή σας και θα ολοκληρώσετε την πορεία και πρόοδό σας

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά
Σας το εύχομαι με αγάπη πατρική

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+  Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου