Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Mε λαμπρότητα τα ονομαστήρια του σεπτού Ποιμενάρχου μας π ΚΟΣΜΑ

      Στην γενέτειρα του Αγίου και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, εόρτασε σήμερα Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συμπαραστατούμενου από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας.
     Να σημειωθεί, ότι ο ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι ευχήθηκαν στον Ποιμενάρχη μας έτη πολλά και ευλογημένα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, ο οποίος έκανε εκτενής αναφορά στην προσωπικότητα του Αγίου Κοσμά, τονίζοντας ότι «ο Εθνομάρτυρας υπήρξε μιμητής των λόγων και των έργων του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την εθνική προσφορά προς το γένος του εορτάζοντος Αγίου». Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι αδελφοί ο λόγος του Αγίου Κοσμά να μεταφερθεί από άκρο εις άκρο της γης, ιδιαιτέρως να διευρυνθεί, να κηρυχθεί , να προσφερθεί, στην Πατρίδα μας που θέλει να αρνηθεί Χριστό, ιδανικά και αξίες. Είναι ανάγκη το μήνυμα του Αγίου Κοσμά, να το δείξει στην Παιδεία μας σήμερα, την οποία αγωνίζονται να αποχριστιανοποιήσουν».
     «Πρέπει περισσότερο τον Άγιο μας Κοσμά των Αιτωλό, να τον γνωρίσουμε, να το μιμηθούμε, να τον ακούσουμε και να τον φανερώσουμε παντού», συνέχισε ο π. Κοσμάς. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς και πλήθος πιστών μετέβησαν εις την οικία του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο, όπου τέλεσαν δέηση προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

















Πηγή : Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου