Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας

     Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, στις 24 Αυγούστου, η ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, του προστάτου και πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κατά την οποία εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς τα σεπτά ονομαστήριά του. Επίκεντρο του εορτασμού απετέλεσε, όπως πάντα, η πόλη του Θέρμου και η ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου στο χωριό Μέγα Δένδρο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος διδάσκαλος του Γένους.
       Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, οι Μητροπολίτες Aλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος,  Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κκ Κοσμάς. Την Δευτέρα 23 Αυγούστου τελέσθηκε ο αρχιερατικός Εσπερινός στο καθολικό της Ιεράς Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κκ Γεωργίου.
    Την Τρίτη το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμου. Τον θείο λόγο κύρηξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης  Τιμόθεος Άνθης, Γραμματέας τῆς Εἰδικῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Θείας καί Πολιτικῆς Οἰκονομίας καί Οἰκολογίας της΄Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των επισήμων, καθώς και των κληρικών και των λαϊκών που προσήλθαν για να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο. Κατόπιν έγινε επίσκεψη στο χώρο της οικίας του Αγίου Κοσμά, όπου αναπέμφθηκε ειδική δέηση .
     Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τις θερμές ευχές τους και ιδιαίτερα τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που ήλθαν να συνεορτάσουν τα εόρτια του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και τα ονομαστήρια του Επισκόπου της τοπικής Εκκλησίας της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου