Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απολογισμός Θρησκευτικής Πανηγύρεως Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με την συμμετοχή χιλιάδων των πιστών, Λευκαδίων και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές, εορτάσθηκε και φέτος η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πεφανερωμένης, πολιούχου της νήσου Λευκάδος στην φερώνυμη Ιερά Μονή.
Το διήμερο εορτασμό λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, καθώς και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως άρχισαν το εσπέρας της παραμονής, Κυριακής της Πεντηκοστής με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, την Λιτή και την ευλόγηση των άρτων στο προαύλιο της Μονής και θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος και χοροστάτησε.
Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία κατά την μοναστηριακή τάξη (Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, Όρθρος, Αγιασμός με προσκύνηση ιερών λειψάνων και Θεία Λειτουργία).
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθησε η λιτάνευση της σεπτής εικόνος πέριξ της Ιεράς Μονής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεοφίλου. Το απόγευμα τελέσθηκε το καθιερωμένο κτιτορικό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων κτιτόρων, ηγουμένων και αδελφών της Ι. Μονής.




















Από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου