Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Aiρετικά Περιοδικά πού δεν πρέπει να έχουν θέση στα χέρια των Ορθοδόξων:

     Το πρόβλημα των αιρέσεων και της παραθρησκείας εξελίσσεται σε μια απειλή που στρέφεται όχι μόνο εναντίον της χριστιανικής πίστεως και της εν Χριστώ ελπίδος, αλλά ταυτόχρονα και εναντίον των θεμελίων πάνω στα οποία οικοδομείται η κοινωνία μας και ο πολιτισμός μας. Είναι συνεπώς επείγουσα ανάγκη να ασχοληθούμε σοβαρά μ' αυτό το πρόβλημα
     Κατά τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες έγιναν αντικείμενο συζητήσεως και ερεύνης σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Από την εποχή δηλαδή που διάφοροι γκουρού, ψευδομεσσίες και ψευδοσωτήρες της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα η Σαηεντόλοτζυ, πάτησαν πόδι στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα πρώτα θύματα.

      Σήμερα οι ποικίλες αιρετικές και παραθρησκευτικές ομάδες αναπτύσσουν τεράστια δραστηριότητα στο θρησκευτικό χώρο. Μια πραγματική "υπεραγορά-θρησκεία" προσφέρει στον "καταναλωτή" ποικιλία κοσμοθεωριών και θρησκευτικών ή ψευδοθρησκευτικών συνταγών, που αναφέρονται σε όλους τους τομείς της ζωής και δίνουν "λύσεις" σε όλα τα προβλήματα, οικογενειακά, επαγγελματικά, κοινωνικά, εθνικά, παγκόσμια.
      Πάρα πολλά είναι τα περιοδικά εκέινα, στα οποία κρύβεται η αυθεντική αλήθεια της Ορθοδοξίας, τα περιοδικά εκείνα τα οποία δεν πρέπει να  έχουν θέση στα χέρια Ορθοδόξων Χριστανών.
Παραθέτουμε τα κυριότερα απο αυτά, τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε να πέφτουν στα χέρια μας.

“ΣΚΟΠΙΑ” και “ΞΥΠΝΑ” των “Μαρτύρων του Ιεχωβά”
“ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ”
“ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ”
“ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ”.
“Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ”
“Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ”
“ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ”
“ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”
“Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ”
“Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ”
“ΛΟΓΟΙ ΖΩΗΣ”
“ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ”
“ΝΕΑ ΠΝΟΗ”
“ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ”
“ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ”
“ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ - ΦΩΣ”
“ΛΥΤΡΩΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ”
“ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ”
“Ο ΔΡΟΜΟΣ”

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν πέσει στα χέρια σας περιοδικό, εφημερίδα ή έντυπο άγνωστης ή ύποπτης προέλευσης, απευθυνθείτε αμέσως στόν Ιερέα της ενορίας σας και ζητήστε του να σας πει αν προέρχεται από την Εκκλησία ή τους αιρετικούς! Στις σελίδες του μπορεί να κρύβετα η απώλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου